Vinterdröm

Produktbeskrivning:

Tårtbotten:

  • 4 stora ägg (XL)
  • 340 g socker (4 dl)
  • 360 g vetemjöl (6 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g Creme fraice
  • 3 msk kakaopulver

Fyllning:

  • 1 kg creme fraice

Glasyr:

  • 100 g smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 2 msk kakaopulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smörj och bröa en rund form ca 20 cm i diameter
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda bakpulver, mjöl och creme fraice. Vänd ner det i äggsmeten.
  5. Dela degen i två skålar och tillsätt kakaopulver till en av degportionerna.
  6. Häll den bruna degen i runda formen.
  7. Häll den ljusa degen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  8. Grädda båda botten ca 25 minuter.
  9. Låt kallna. sen skär den ljusa botten i kuber.
  10. Blanda de ljusa tårtbitarna med creme fraice.
  11. Lägg den mörka tårtbåtten på ett fat, bred på creme fraice, och täck med ljusa tårtbitsblandning.
  12. För att göra glasyren, smält smöret i en kastrull, rör i vispgrädden, kakaopulvret och sockret. Rör om tills den är jämn och låt svalna lite.
  13. Innan servering, låt tårta stå i kylskåpet i ca 12 timmar.


Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna.
  Spara som favorit


Artikelnummer:
REC0000033

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen