Nyheter nya
Nyhetsbrev
Mina favoriter
Kurser i presentinslagning
Startsida
/
Elektronisk kokbok
/
Vinterdröm
Vinterdröm
Produktbeskrivning:
Tårtbotten:
4 stora ägg (XL)
340 g socker (4 dl)
360 g vetemjöl (6 dl)
1 tsk bakpulver
400 g Creme fraice
3 msk kakaopulver
Fyllning:
1 kg creme fraice
Glasyr:
100 g smör
2 msk vispgrädde
3 msk socker
2 msk kakaopulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C.
Smörj och bröa en rund form ca 20 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda bakpulver, mjöl och creme fraice. Vänd ner det i äggsmeten.
Dela degen i två skålar och tillsätt kakaopulver till en av degportionerna.
Häll den bruna degen i runda formen.
Häll den ljusa degen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda båda botten ca 25 minuter.
Låt kallna. sen skär den ljusa botten i kuber.
Blanda de ljusa tårtbitarna med creme fraice.
Lägg den mörka tårtbåtten på ett fat, bred på creme fraice, och täck med ljusa tårtbitsblandning.
För att göra glasyren, smält smöret i en kastrull, rör i vispgrädden, kakaopulvret och sockret. Rör om tills den är jämn och låt svalna lite.
Innan servering, låt tårta stå i kylskåpet i ca 12 timmar.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna.
Spara som favorit
Artikelnummer:
REC0000033
Drift & produktion:
Wikinggruppen
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Gå till kassan
Fortsätt handla
Katalog
Presenttips
Ekotvål
Praliner
Gott & blandat
Presentinslagning
Doftljus
Handmålade doftljus
Handgjort doftljus
Pyssel med tyg
Lapptäcke
Grytlappar
Handduk
Tubhalsduk
Mössa & Halstub
Mössor
Pyssel med papper
Kort
Album
Låda med knapp
Babylåda
Trevånings låda
A4 Låda
Elektronisk kokbok
Bakverk
Koka, sylta
Varmrätter
Sallad
Glasburkar
0 - 99 ml
100 - 299 ml
300 - 499 ml
500 - 999 ml
Glasflaskor
Lock till glasburkar
Trägård
Jord
Kompost
Täckmaterjal
Gödsel
Jordkompisar
Presentpapper
Bra att veta
Frukt & Bär
Mått och vikt
Information
Om mig
Kontakta mig
Om cookies